Ekiden 2019

ZWOLLE Ook dit jaar wordt weer de Craft Ekiden Zwolle georganiseerd op de atletiekbaan van Av Pec1910. Op zondag 7 april om 12:30 zal het startschot klinken.

De Craft Ekiden is een marathon estafette waarbij een team van 6 mensen de afstand van de marathon aflegt. Samenwerking is dus vereist om de 42,2 km in totaal te overbruggen. Een tasuki fungeert als estafette stokje welke de deelnemers aan hun teamlid door moeten geven als ze over de finish komen.
Dit jaar kunnen teams zich inschrijven in 5 verschillende categorieën: wedstrijd mannen, wedstrijd vrouwen, business, recreanten en nieuw jaar jongeren. Voor de categorieën recreanten en jongeren wordt jaar een aanmoedigingsprijs aangeboden door Craft. Inschrijven kan via www.ekidenzwolle.nl

Goede doelen
De organisatie van de Ekiden kiest met behulp van het publiek ieder jaar weer een lokaal goed doel. Dit jaar is er gekozen voor SPG ‘Hoefijzer, deze stichting biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Ook wordt een team van de MS Motion Run in het zonnetje gezet, deze loop vindt een week later plaats op de atletiekbaan van Av Pec1910.

Dijk versterking
Vanwege de ontwikkelingen die gaan plaatsen vinden in de omgeving van de atletiekbaan is er ook contact met Travers Welzijn en het waterschap WDO Delta. De Holtenbroekerdijk wordt namelijk versterkt, een ingrijpende klus die veel kansen biedt voor de ontwikkeling van het gebied. Voor iedereen die mee wil denken of wil weten wat er gaat gebeuren is OnzeDijk aanwezig op het terrein op 7 april. OnzeDijk daagt gebruikers van de dijk uit om mee te denken aan de inrichting van de nieuwe dijk.
Niet alleen voor deelnemers, maar ook voor publiek dus een mooi evenement waarbij samenwerken centraal staat! Schrijf je nu in met collega’s, vrienden, familie via www.ekidenzwolle.nl
Tot 7 april op de atletiekbaan van AvPec.