Inschrijving 22e Ekiden Zwolle geopend

Op zondag 19 april 2015 organiseren we de 22e editie van de Ekiden Zwolle. Doe ook mee! Het startschot voor deze marathonestafette klinkt om 12:30 uur op atletiekbaan Wim Peters aan de Urksteeg 1. Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Een Ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Die oorsprong van dit evenement ligt in Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafettelopers bezorgd op de plaats van bestemming. Ekiden betekent dan ook ‘plaats van bestemming’ in het Japans.

Bij de Ekiden loopt een team van zes deelnemers samen de klassieke marathonafstand van 42,195 kilometer; verdeeld over 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. Op het wisselpunt geven de lopers geen estafettestokje, maar een sjerp -de tasuki- door die om het lichaam kan worden gedragen. Ook dit jaar strijden teams onderling in verschillende categorieën, namelijk wedstrijdatleten (mannen en vrouwen), recreanten, bedrijven, onderwijs- en zorginstellingen.

De start van de 22e Ekiden Zwolle is om 12:30 uur op atletiekbaan Wim Peters aan de Urksteeg 1 in Zwolle. Een feest voor iedereen, met tal van activiteiten voor jong en oud op het wedstrijdterrein!