Duidelijk draaiboek en inzet vrijwilligers aan de basis van geslaagde 27ste Ekiden

Op zondag 2 april was het dan eindelijk weer zover, na een afwezigheid van 3 jaar kon de Ekiden weer plaatsvinden. Na een week vol regen, wind en zelfs nachtvorst, begon de dag nog koud en mistig, maar al gauw brak de zon door en die bleef heerlijk schijnen de rest van de dag.

Door: Berry Bloem, Ekidencommissie

In totaal hadden er zich 83 teams ingeschreven. Een aantal waar wij als Ekidencommissie vooraf niet van durfden te dromen. Dit kwam mede door een hele succesvolle campagne via Instagram en Facebook. Naast het grote aantal deelnemers (498 om precies te zijn) konden wij ook weer beschikken over veel vrijwilligers zowel op de baan als erbuiten. Omdat er gewerkt wordt met een klein budget is het inzetten van vrijwilligers cruciaal.

Om 12.30 uur werden de eerste lopers van de teams weggeschoten, fantastisch om al die lopers zien te vertrekken. Maar ook spannend, nu gaat blijken of de voorbereiding goed is verlopen. Terugkijkend mogen we stellen dat mede dankzij het duidelijke draaiboek van de vorige edities, de dag en het evenement goed is verlopen zonder al te grote problemen.

Heren

Het snelste team, BB-lopers Heren team 1 kwam na 2:25:45 over de finish een fantastische tijd! Maar ook ons eigen MILA team van AV PEC mocht zich melden op het podium. Zij kwamen als 2e over de finish met een tijd van 2:37:37 en de 3e plaats viel in handen van BB-lopers Heren team 3, zij hadden een eindtijd van 2:42:24.

Dames

Bij de dames was er helaas maar 1 wedstrijdteam maar met een eindtijd van 3:06:24 hadden zij zich prima kunnen mengen in de heren wedstrijd. Het snelste team van de Bussines categorie, het Isala Beweegcentrum kwam na 2:29:05 over de finish en bij de recreanten was het ACO Funteam met een tijd van 2:49:03 de snelste.

Scholen

Bij de scholencompetitie was het Windesheim 1 het snelste met een eindtijd van 3:17:34. Maar ook alle teams die niet op het podium zijn geëindigd, hebben het uiteraard fantastisch gedaan. Het enthousiasme bij de finish van supporters was aanstekelijk en gaf iedere nieuwe loper/loopster een extra boost om het beste uit zichzelf te halen!

Geslaagde editie

Met veel plezier en voldoening kijken wij terug naar een succesvolle en geslaagde editie van de Ekiden 2023. Wij willen alle vrijwilligers hartelijk bedanken, mede dankzij jullie inzet is het de geslaagde dag geworden. In het bijzonder willen wij, Bas Smit & Paul van Tellingen bedanken voor het werven van alle verkeersregelaars. Arjan Dijkema voor de online campagne. En natuurlijk de kantinecommissie die
alle vrijwilligers hebben voorzien van eten en drinken. En ook de deelnemers kwamen niks te kort.

Nogmaals bedankt en hopelijk tot volgend jaar!