Record aantal teams bij 20e Ekiden Zwolle

20e-Ekiden-Zwolle-7-april-2013-103De 20e Ekiden bracht een record aantal teams aan de start. Op een mooie zonnige dag gingen ruim 1000 lopers van start om elkaar sportief uit te dagen. Begon de dag nog wat fris, op het moment dat het startschot klonk was het een prima loopweertje met een lekker zonnetje die de hele dag bleef branden!

De wedstrijd werd bij de mannen een strijd tussen “Altijd, Alles, Maximaal”, “BB Lopers 1” en “Follow the Leader”. De BB Lopers 1 gingen er met de overwinning van door in een mooie tijd van 2:21:57 Bij de dames ging de overwinning ook al naar de BB Lopers.

Nieuw dit jaar was onze eigen tijdwaarneming, die av PEC 1910 heeft aangeschaft. Hierdoor konden de deelnemers tijdens de wedstrijd de tussenstanden volgen via internet.

Ook het Nederlands Kampioenschap Ekiden voor Studenten was een primeur in Zwolle!

Hier werd UT/Saxion team Nederlands Kampioen bij de mannen, Vitalis bij de vrouwen en Phoenix in de Mixed categorie

Net als alle andere jaren werd er weer in verschillende categorieen gelopen zolas de stratenteams, de zorginstellingenteams, de bedrijventeams, de onderwijsinstellingen teams en de recreanten.

Voor alle uitslagen verwijs ik u naar de uitslagen pagina op ekidenzwolle site en wens ik u nog veel plezier met het bekijken van de foto’s.

Alle vrijwilligers, lopers en supporters bedankt en tot volgend jaar onder hopelijk net zulke mooie omstandigheden!